Jobbat natt + grillkväll
Strax kommer Maria, Niklas, Arvid och hundarna och grillar!
Idag bjuder vi på BBQ drumsticks och coleslaw, allt enligt Per Morberg :)
Det luktar grill, då blir man påmind om soooommmar, som så småningom kommer!!
I helgen händer inte så mkt mer än jobba ,, jobbar kväll imorgon och dag på söndag och måndag :/
Sen ledig en dag bara! BLÄÄ.
Ha en bra helg ;)!!! Bjuder på en bild på våra favoritgrillspett!!
På återseende // Josefine
Jobbat natt + grillkväll
Strax kommer Maria, Niklas, Arvid och hundarna och grillar!
Idag bjuder vi på BBQ drumsticks och coleslaw, allt enligt Per Morberg :)
Det luktar grill, då blir man påmind om soooommmar, som så småningom kommer!!
I helgen händer inte så mkt mer än jobba ,, jobbar kväll imorgon och dag på söndag och måndag :/
Sen ledig en dag bara! BLÄÄ.
Ha en bra helg ;)!!! Bjuder på en bild på våra favoritgrillspett!!
På återseende // Josefine
Helgen + god mat!
I mitt jobb ingår det ju nämligen att arbeta dag och natt, samt helger. Känns blää många gånger.
Men jag trivs otroligt bra på avdelningen (på lasarettet)!
I fredags var mina föräldrar, lillsyrran carro och lillsyrran madde med johan hos oss :)
Vi bjöd på goood grillmat som bestod av grillad kyckling och sallad på färskpotatis. MKT gott.
Även det ett viktväktarrecept.
Unnade mig faktiskt en cider till denna god mat. Alla uppskattade maten och vi hade mycket trevligt. Åt till efterrätt vit chokladmousse och bär! Vi såg lets dance och hade allmänt roligt. Tack för en underbar kväll!
Igår bestämde vi oss för att ta en tur till Biltema. Jag köpte bland annat en cykelhjälm då jag nu bestämt mig för att använda detta. Det är ju ett ögonblick att det händer något. Vi ska vara rädda om våra små huvud!! Tro mig jag vet¨.
Imorgon jobba kväll, innan dess storhandla!
Ha en bra vecka, på återseende // Josefine
Kryddig biff med couscoussallad
Har nu ikväll lagat "Kryddig biff med couscoussallad", vi valde att grilla biffarna! (viktväktarrecept)
ProPoints™ värde: 9 Portioner: 4 Förberedelsetid: 15 min Tillagningstid: 15 min Svårighetsgrad: Medel |
En härligt färgsprakande couscoussallad till en färsbiff med mycket smak av vitlök, ajvar och koriander. |
Ingredienser
2 dl Couscous okokt | |
400 g Nötfärs max 10% | |
2 msk Ajvar relish | |
2 klyfta(or) Vitlök, pressade | |
2 tsk Koriander, finhackad | |
2 tsk Margarin flytande 80% | |
2 dl Röda bönor kokta/konserverade | |
2 st Paprika, 1 gul och 1 grön | |
6 st Cocktailtomater |
Instruktioner
- Koka couscousen. Blanda samman färs, ajvar relish, vitlök, koriander och salt. Forma till biffar och stek i margarin. Blanda ner bönor, tärnad paprika, halverade tomater och ev koriander i couscousen. Servera couscoussalladen till biffen.
SMASKENS!!
Ha en fortsatt god afton! På återseende!
//Josefine
Lämnat blod + vägning!
Till att börja med har jag varit och vägt mig på viktväktarna.
Kändes bra denna veckan det hade gett resultat; - 1,4 kg, vilket innebär en viktnedgång på 7,9 kg sedan 26/1!!
Känns underbart. Har nu 3,9 kg att gå ner för att nå mitt mål!
Efter viktväktarna körde jag en runda till lillsyrran Maddis för att få lite bilder och så. Åt lite frukost också, i form av lätt A-fil med banan i och ett päron till. Mättande faktiskt. Detta brukar jag äta till frukost, men bytar ibland ut banan mot någon annan frukt eller bär :).
Efter ha släppt av Maddis vid willys körde jag och lämnade blod. Känns bra att ge blod till de behövande.
Körde sedan och handlade mat till imorgon då familjen + maddis Johan kommer och grillar. Återkommer med recept! Köpte även hårfärg så ska nu fixa utväxten lite :)
Blir en runda till Ullared i maj med mor, så får inhandla lite nytt där kanske :)
På återseende!!
//Josefine
Klar med designen :)
www.fotoflexer.com - Testa den!
Här kommer receptet på "Chicken a la king" som vi gjorde igår:
Ingredienser
400 g Kycklingfilé | |
1 st Paprika (röd/röda) | |
1 st Squash (zucchini, courgette) | |
200 g Champinjoner | |
4 st Schalottenlök, 1 dl skivad | |
2 tsk Margarin flytande 80% | |
2 msk Vetemjöl | |
3 dl Kycklingbuljong | |
1 st Äggula | |
1 dl Matlagningsgrädde 4% | |
6 dl Ris kokt |
Instruktioner
- Skär kyckling, paprika och zucchini i tärningar, klyfta svampen. Hetta upp margarinet i en rymlig kastrull, bryn kycklingen någon minut. Tillsätt alla grönsaker och låt det bryna ytterligare några minuter. Pudra på mjölet, rör om och slå i buljongen. Låt det koka ca 10 minuter eller tills kycklingen är mör. Rör ut äggulan i grädden och slå det i grytan under omrörning. Låt det koka upp och ta bort det från värmen när första bubblan kommer. Servera grytan tillsammans med ris och råkostsallad
Mycket god middag :)
Har jobbat två nätter nu och har bara suttit vid datorn sedan jag gick upp.
Ska storstäda köket och dammsuga nu strax sen iväg och hämta ett paket från H&M.
Återkommer med vad som finns i :)
Eventuellt att jag ska träna spinning kl 17.00, får se hur långt jag hinner!
Vad tycks om min design?
Ha en fortsatt bra dag, på återseende!
//Josefine
Ny blogg!
Har länge funderat på om jag skulle starta en blogg igen.
Nu blev det så efter många om och men.
Har ju haft en blogg här tidigare och nu när jag skulle starta den igen så gick det inte till en början.
Men med hjälp av kundservice så är jag nu igång igen.
Börjar med att jag håller på att finjustera denna design som jag hämtat på www.bloggdesign.nu!
Finns massor med fina stilmallar.
Tänkte under resans gång skriva lite om mina intressen som framförallt är matlagning, heminredning, shopping med mera.
Tänkte lägga ut recept för varje dag om jag hinner, då vi framförallt lagar god viktväktarmat :)
Det var lite om mina planer för denna blogg.
Ska nu umgås med sambon innan det är dags för andra och sista natten på jobb för denna veckan.
Förresten så lagade vi idag "Chicken a la king", recept kommer senare :) Mycket gott!
Ha en fortsatt bra kväll!
// Josefine